CSM Reșița, victorie amicală împotriva Craiovei lui Mititelu

Formația din Valea Domanului a disputat vineri un joc de pregătire împotriva Universității Craiova 1948, lider în Liga 3.

CSM Reșița s-a impus în amicalul de la Drobeta-Turnu Severin cu scorul de 3-1 în fața echipei lui Adrian Mititelu. Rosso-nerii au profitat de faptul că partida din Liga 2 cu Daco-Getica a fost anulată din cauză că formația din București s-a retras din campionat și a organizat un amical pentru a rămâne în formă înainte de jocul cu Rapid. Oltenii au deschis repede scorul, în minutul 4, prin atacantul Marian Stoenac. Acelaşi Stoenac, dar și Ionuţ Tănase, ar fi putut să marcheze încă o dată pentru Craiova, însă au irosit situaţii bune. Reșița a egalat în minutul 34 prin Emanuel Dat, iar în partea secundă rosso-nerii au reușit să se desprindă pe tabelă prin autogolul lui Vlad Pop din minutul 76 și prin reușita lui Fernando Dobre din minutul 86.

„Importante pentru noi sunt meciurile pe puncte, iar săptămâna aceasta avem deplasare la Rapid. Acum, echipa a venit după o săptămână destul de grea şi pe final am câştigat, dar nu pot să trag nişte concluzii clare. Încet-încet ne intrăm în ritm. Nu ştiu ce planuri are Rapidul, dar, pentru noi, important este orice joc. Ne pregătim, am jucat acest amical în vederea partidei cu Rapid şi acum mai avem câteva zile să îl pregătim bine. Craiova a fost o echipă destul de bună, competitivă, cu jucători tehnici, rapizi. Sper şi sunt sigur că va promova şi va face o figură frumoasă în Liga 2. Şi noi sunt convins că ne vom salva”, a spus antrenorul Dorinel Munteanu.

Atacantul Victoraș Astafei consideră că echipa mai are nevoie de puțin timp pentru a fi în formă: „Avem nevoie de încă puţin timp. Am avut şi acum o pauză, pentru că nu am avut meci oficial sâmbătă, şi cred că la meciul cu Rapid o să arătăm mult mai bine. Cred cu tărie că avem puterea de a ne salva de la retrogradare, pentru că altfel nu aş fi venit aici. Simt că avem echipă bună şi nu merită Reşiţa să retrogradeze. Cred că e un proiect frumos şi voiam să simt iarăşi o echipă cu suporteri şi cu tradiţie. E o altă motivaţie pentru mine, pentru că deja am o vârstă şi vreau să joc fotbal de plăcere şi pentru public”.

U Craiova 1948: Chindriş, Negru, Suciu, Avram, Tudor, Pop, Tănase, Raicea, Stoenac, Rogoveanu, Bălan. Au mai jucat: Dragu, Olivier, Cristiu, Boţia, Zanfir, Zimţa Antrenor: Eugen Trică.

CSM Reşiţa: Cobrea, Rus, Vasiu, Dudea, R. Ispas, Breşneni, Ţegle, Dat, Luboya, Buş, Astafei. Au mai jucat: Zimmermann, Dobre, Vădrariu, Calu, Cristea, Danci, D. Ene, Szijj.

În Liga 2, echipa antrenată de Dorinel Munteanu este pe locul 16, cu 21 de puncte și va întâlni sâmbătă, 7 martie, de la ora 11:00, în deplasare, formația FC Rapid București.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: Miruna Mihancea

Lasă un răspuns