Juniorii de la CSM Reșița au încheiat cantonamentul de la Secu

În perioada 10-15 februarie, în stațiunea Secu, grupele de juniori U17 și U19 ale clubului din Valea Domanului au susținut un cantonament centralizat. Antrenorii Roco Sandu și Cosmin Buda, împreună cu preparatorul fizic Nelu Botez, au luat în acest stagiu de pregătire 26 de tineri fotbaliști de la CSM Reșița.

În viziunea antrenorilor, cei 26 de jucători selectați sunt cei mai talentați de la clubul reșițean.

„Mă bucur că am fost în acest cantonament, util zic eu pentru juniorii noștri. Este o premieră pentru mine faptul că acest cantonament a fost oferit de club. În anii precedenți părinții erau cei care ne sprijineau atunci când trebuia să mergem în cantonament. Ne-am axat pe forță și rezistență, lucru normal în această perioadă. Condițiile de pregătire din stațiunea Secu au fost foarte bune și ne dorim să revenim. Băieții au răspuns foarte bine la antrenamente, suntem mulțumiți de toți și mai mult decât atât, nu a fost vorba de nicio accidentare. Prin urmare, ne-am atins obiectivele și vom vedea în continuare cum ne vom descurca în meciurile amicale. În acest cantonament au fost două grupe de la CSM, cea de U17 și cea de U19. Au fost 16 jucători la grupa noastră și cu ocazia acestui stagiu, juniorii au putut vedea ce înseamnă un cantonament. Unul dintre obiectivele noastre este creșterea și educarea tinerilor fotbaliști. Când vor ajunge la echipa mare vor fi pregătiți pentru astfel de lucruri: două antrenamente pe zi, mese regulate și disciplină. Consider că suntem pe drumul cel bun. Pe 14 martie încep meciurile oficiale, iar în primul joc vom întâlni în deplasare CS Ineu. Ne dorim să obținem calificarea în primele 16 echipe ale țării”, a spus Roco Sandu, antrenor al grupei U19 de la CSM Reșița.

„A fost un cantonament foarte bun pentru juniorii B, cei născuți între anii 2003-2004. Au fost șase zile în care am lucrat foarte bine pe partea fizică, câte 2-3 antrenamente zilnic. Acest stagiu de pregătire s-a încheiat cu un joc de pregătire cu juniorii C ai clubului și sperăm să avem continuitate în cantonamente. Ne dorim să avem parte de stagii de pregătire în vară, dar și în iarna viitoare. În perioada următoare vom disputa o serie de meciuri amicale în dublă manșă cu formații din Timișoara, iar pe data de 14 martie va începe campionatul de republicani. Deocamdată suntem pe locul 2, care ne dă posibilitatea să mergem mai departe la faza zonală. Trebuie să mai facem puncte pentru a fi siguri de prezența la zonă”, a declarat Cosmin Buda, antrenor al grupei U17 de la CSM Reșița.

Juniorul Denis Jivan, după experiența acestui stagiu de pregătire, a declarat„Ne bucurăm că am încheiat acest cantonament cu bine și consider că a fost unul benefic. Mă bucur că nu ne-am accidentat și sperăm ca pe viitor să progresăm și să ne ridicăm nivelul. A fost foarte important acest cantonament pentru noi, iar pe această cale mulțumesc clubului. Sper să înscriu cât mai multe goluri, iar cu echipa vreau să ajung la un nivel cât mai înalt. Sper că voi juca în viitor pentru echipa mare”.

Preparatorul fizic Nelu Botez, prezent și el în cantonamentul juniorilor rosso-neri, a spus„În acest cantonament am avut două sesiuni de antrenament pe zi, care s-au finalizat cu jocuri amicale pentru ambele grupe. La acest cantonament au participat sportivii care au fost selectați de antrenori, cei cu posibilități reale de-a se exprima efectiv în teren, atât fotbalistic, cât și fizic. Sportivii au răspuns extraordinar, iar din punctul meu de vedere ca preparator fizic, am încercat să pun accent nu doar pe pregătirea fizică, ci și pe mentalul echipei. Fotbalul este un sport de echipă și am încercat să-i motivez să încerce să se accepte mai ușor și să se suporte. Vrem ca toți să fie prieteni între ei la fel de buni. De obicei, există prietenii între doi sau trei fotbaliști și astfel de lucruri se văd în teren. În acest scurt cantonament am încercat să punem accent pe potențialul echipei. 26 de sportivi au luat parte la acest cantonament, de la grupele A și B ale clubului. Posibilități fizice au toți, dar mai trebuie lucrat pe partea mentală a sportivilor. Vreau să mulțumesc clubului că a reușit să ne pună la dispoziție acest cantomanent și avem promisiunea că vom fi sprijiniți în continuare de Consilul Local Reșița și de Consiliul Județean Caraș-Severin”.

JCS-Ștefan Moraru

Lasă un răspuns